Добредојдовте на нашите веб-страници!

Автоматска машина за правење нокти за намотки

Принципот наАвтоматска машина за правење нокти за намотки

1. Заварете го металниот лим во права линија, а потоа затегнете ги клинците на серпентина со стегач.При заварување, прво изберете ја соодветната факел за заварување според дебелината на челичната плоча, а потоа заварете ги завитканите клинци за да ги исполните барањата за дизајн.
Во принцип, препорачуваме заварување со факел за заварување со аргон.Намотката потоа се става во грејна печка за да се загрее за да се стопи и да се залепи за лимот за да може да се добие саканиот завар.
2. Прицврстете ја плочата на работната маса со плоча за прицврстување и затегнете ја челичната плоча или другите работни парчиња со стегач.При заварување, треба да се обрне внимание на позиционирањето на работното парче како што е потребно, така што тој да биде паралелен или нормален на контактната површина на прицврстувачот и да се формира одредена празнина помеѓу работното парче и фиксираната плоча на работната маса.
3. Изберете го соодветниот факел за заварување за заварување според различните дијаметри на клинците на серпентина.Прво ставете ја главата за заварување на прицврстувачот и поправете ја, а потоа вклучете го прекинувачот за напојување на факелот за заварување и прекинувачот на воздушната пумпа и факелот за заварување почнува да работи.При заварување, заварувачите треба да обрнат внимание на одржување на стабилен квалитет на заварување.Пумпајте го гасот во факелот за заварување до млазницата на факелот за заварување според одредена брзина на проток, а потоа насочете ја млазницата кон делот што треба да се заварува на работното парче за заварување.
4. Користете соодветен притисок за да го прицврстите клинецот на намотката на намотката за нокти.Потоа приспособете го прекинувачот за притисок за да ги натерате клинците на серпентина да генерираат соодветна напнатост, така што процесот на заварување на неколку шајки на една линија може да се заврши.Треба да се напомене дека добар квалитет на заварување треба да се одржува во текот на целиот процес на заварување.


Време на објавување: Мар-08-2023 година